nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

Velikonoční chlebíček s hádankou

Zdeněk Breitenbacher
 
 
Máme tu jaro, a tak jsme venku, kdykoliv nám čas dovolí. Přesto si ale najdeme čas na to, udělat si něco svátečního k jídlu. Dnešní velikonoční pondělí jsme uvítali svátečním velikonočním chlebíčkem. Je to chléb, jaký pečeme vždy, dnes jsme mu ale dali sváteční podobu. Podívejte se s námi, jak takový jarní sváteční chléb vypadá a hlavně - jak si ho můžete jednoduše vyrobit...

Nejdříve fotografie a potom hádanka: Jak se takový chlebík dělá?
 
 
• Chcete-li vědět, jak se takový chlebík dělá, rozklikněte si tento odkaz.
  Komentáře
  Neměli byste vynechat

Mrkvový velikonoční beránek

Jolana Breitenbacherová
Blíží se Velikonoční svátky a k nim neodmyslitelně patří sladký moučník ve tvaru beránka. Pokud máte chuť vyzkoušet letos něco nového, neotřelého, co se bude zcela odlišovat od tradičních piškotových variant beránka, máme pro vás recept, ve kterém je největším podílem zastoupená strouhaná mrkev. Skutečně, je zde více mrkve, než mouky. Tento moučník je naprosto vynikající a ocení jej zejména ti, kteří dávají přednost mokřejšímu vláčnému těstu před suchým piškotem.

Zazpívejte si - omládnete

Zdeněk Breitenbacher
Pro další tajemství dlouhověkosti se znovu vypravíme k jogínům, ale nebudeme muset až do Indie, stačí, když si přečteme nějakou knížku o józe – anebo tento článek. To tajemství zní: Dýchejte pravidelně a pomalu.
Jogíni říkají, že člověk má pro svůj život přidělenu jednu miliardu nádechů a výdechů – a jak rychle je spotřebuje, je jen a jen na něm... Zkuste si spočítat, kolik nádechů a výdechů máte na jednu minutu, chcete-li se dožít sta let. Tak co, kolik vám vyšlo?

Hovězí kotlíkový guláš

Jolana Breitenbacherová
Není nic krásnějšího než příjemný slunný den, kdy máme spoustu času a chceme posedět spolu s rodinou nebo s přáteli na zahradě u ohýnku. Pokud máte při této vzácné příležitosti chuť nahradit obligátní špekáčky něčím jiným, mnohem sofistikovanějším, inspirujte se naším receptem na hovězí kotlíkový guláš. Vaření kotlíkového guláše není jen o vaření samotném. Je to společenská akce, při níž čas plyne pomalu, což je v dnešní době unikátní jev. Jen přikládáme, mícháme a konverzujeme...

nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi