nezávislost • energie • styl
© 2012-2021 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

O trpělivosti

 
 
Mnoho věcí z těch, o kterých si píšeme, se neprojeví ze dne na den. Pokud například začnete posilovat, nečekejte, že budete do tří měsíců vypadat jako druhý Rambo. To nejde, všechno má svůj čas, a to, co jsme celý život zanedbávali – v tomto případě fyzickou zdatnost – nemůžeme dohnat za tak krátký čas.

Stejné je to se vším ostatním. Kdo chce vidět výsledky jakékoliv činnosti ihned, často dojde zklamání a opouští svou správně nastoupenou cestu – a často jen kousek od cíle nebo alespoň od prvních výsledků...
Chceme-li čehokoliv dosáhnout, musíme si vzít na pomoc tři průvodce: Motivaci, víru a trpělivost. Motivaci proto, abychom věděli, kam vlastně jdeme a proč. Víru proto, abychom věděli, že jsme zvolili správnou cestu a že to všechno má smysl. A nakonec trpělivost, která nám pomůže překonávat období, kdy se zdánlivě nehýbeme z místa.
Kdo si s sebou vezme tyto tři průvodce, dosáhne všeho, do čeho se pustí – a zdaleka to neplatí jen v naší cestě za dlouho trvajícím mládím. Takže věřte – a buďte trpěliví...
  Komentáře
  Neměli byste vynechat
Vy, kdo si pamatujete starší články, či vy, kdo jste na ně narazili při náhodném procházení našich stránek, víte, že elixír mládí se míchá ze tří základních ingrediencí - z pohody, aktivity a životosprávy. Také víte, že solí, bez které fungující elixír mládí nikdy neuvaříte, je motivace.
V ideálním případě bychom snad s těmito komponentami mohli vystačit. Nyní se ale podívejme na další komponentu, která na první pohled není nezbytná, ale přinese nám mnoho dalších možností. Je to naše silná vůle.

Hodně píšu o čajovně a o čajích. O čajích proto, že mnohé z nich mají skutečně kouzelné účinky, některé z nich jsme si už představili a další si představíme později. A o čajovně píšu proto, že už to samo prostředí je velmi uklidňující a že tam vládne vzácná a hluboká pohoda – tolik potřebná pro náš elixír mládí. Prostředí čajoven má veliké kouzlo, což takhle si ho kousek přenést domů?

Jestlipak už máte odvahu se mnou vyzkoušet nějaké netradiční jídlo? Zatím jsme jen nahrazovali běžné suroviny těmi samými, jen s jinou, mnohem vyšší kvalitou. Nyní uděláme další krok a vyzkoušíme něco, co v kuchařkách Magdaleny Dobromily Rettigové určitě nenajdete. Bude to brokolice na česneku a bazalce.

nezávislost • energie • styl
© 2012-2021 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi