nezávislost • energie • styl
© 2012-2021 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

Kde se stárne nejrychleji

 
 
Teď půjde do tuhého. Jestlipak víte, kde stárnete nejrychleji? Ne? Tak já vám to prozradím: Před televizí! Jen si to představte: Otevřete si pivo a chipsy, sednete si do křesla, natáhnete se pro dálkový ovladač a projíždíte programy, kde je co zajímavého. Večer uplyne, ani nevíte jak, a všechny tři pilíře mládí – pohoda, aktivita, životospráva – dostaly pořádně na frak. Pojďte, rozebereme si to jednotlivě:

POHODA
Nastoupilo pohodlí, ale pohoda - ta je tam jen zdánlivá. Rozčilujeme se nad aktuální politickou scénou, šílíme nad stupiditou jihoamerických seriálů nebo uhýbáme před příšerami z vesmíru – kdepak, žádná pohoda – stres jak vymalovaný a vrásky přibývají.
To, že se takzvaně „odreagujeme“, spočívá jen v tom, že jsme na chvíli přestali myslet na své vlastní problémy, a uspokojuje nás zjištění, že jiní mají také problémy – a často mnohem větší, než jsou ty naše: Útok mimozemšťanů je přece jen mnohem děsivější (aspoň podle filmařů), než naše včerejší konverzace s šéfem... Padneme do postele se šťastným ulehčením – ještě že tu ti ufoni nejsou, a toho šéfa zítra nějak přežijeme.
Ale pohoda, ta se nějak nekonala...
AKTIVITA
Veškerá žádná, nanejvýš procházka do ledničky pro další pivo. A pokud jste vycvičili svou manželku (milenku, děti...), aby vám to pivo nosila, tak je mi jí opravdu líto, ale vás je mi líto ještě více, protože jste definitivně prohráli.
V dávných dobách, kdy ještě nebyly dálkové ovladače, se člověk musel aspoň občas zvednout z křesla, ale dneska opravdu nemusí. To už i ta hospoda (samozřejmě nekuřácká a maximálně tak na dvě pivka) je lepší řešení, to se aspoň na chvilku dostanete na čerstvý vzduch a musíte se aspoň kousek projít, abyste došli do té nejbližší a pak zpátky...
ŽIVOTOSPRÁVA
Všechno špatně! Jíme pozdě večer, což pro organismus na noc znamená: Můj milý organisme, tady máš jídlo, ale já ho teď nepotřebuji, protože se válím v křesle a nic jiného už dnes v plánu nemám. Ulož si ho do tukových zásob, kdybych ho někdy potřeboval.
Jenže druhý den to dopadne naprosto stejně, takže nejenom že se včerejší přísun nespálí – navíc se dneska bude znovu jíst – a znovu ukládat.
  Komentáře
  Neměli byste vynechat
Bulvár dnes přinesl pro nás velmi zajímavou zprávu:
Šestadevadesátiletý indický farmář Ramajit Raghav má další dítě. Stojí za to přečíst si i starší článek, který se věnuje narození předchozího Raghavova syna, to když Raghavovi bylo 94 let. Už tehdy to byl důvod pro zápis do Guinessovy knihy rekordů...

Pohoda a dobrá nálada by měla být vaším průvodcem – jakékoliv vaření ve spěchu je škodlivé a jídlo takto vzniklé vám moc neprospěje. Uveďme si nyní všechny zásady správného vaření elixíru mládí. Některé z nich jsou radami praktickými, některé z nich jsou spíše duchovně zaměřené.

Proč zrovna jáhlové? Hned z několika důvodů – za prvé jáhly na rozdíl od pšenice a pšeničné mouky neobsahují lepek, na který jsou někteří lidé citliví. Za druhé, jáhly jen minimálně sají olej, takže spotřebujeme méně oleje než na klasické karbanátky. No a za třetí, je to vítaná změna...

nezávislost • energie • styl
© 2012-2021 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi