nezávislost • energie • styl
© 2012-2019 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

Jak jsem si operovala žlučník

Jolana Breitenbacherová
193 komentářů
 
 
Myslíte si, že žlučníkové kameny se dají odstranit pouze operací, ultrazvukem nebo léky, které je zdlouhavě rozpouštějí? Já jsem si to myslela taky. Pak jsem ale zkusila jednoduchou neinvazivní metodu, která mě kamenů účinně zbavila během jednoho víkendu. Provedla jsem sama sobě operaci bez skalpelu. Nevěříte? Tak čtěte dál!

Jak to celé začalo?
Jednou jsem šla po městě a v rámci nějaké akce mě oslovila paní, jestli prý nechci udělat test na znečištění těla. Slibovala, že to potrvá jen pár vteřin, tak jsem si řekla proč ne? Chvilku jsem podržela kovová madla nějakého disku, načež mi paní s vážnou tváří sdělila, že mé hodnoty jsou příliš vysoké a že bych měla určitě změnit jídelníček. Tak jsem jí poděkovala a myslela si o tom svoje, protože jídelníček mám v pořádku, zdravotní testy, rozbor krve atd. taky a žádnými obtížemi netrpím. Po pár týdnech jsem ale dělala test fyzické zdatnosti v Zone4You na přístroji InBody – a vyšlo tam to samé! Varovný červík ve mně od té chvíle nepřestával hlodat, říkal, že bych měla něco udělat, jenže nebylo jasné přesně co, protože mě nic nebolelo. Vzhledem k naměřeným hodnotám bylo jasné jen to, že nějaký detoxikační čajík to tentokrát nevytrhne. Nakonec jsem se rozhodla pro generální očistu jater a žlučníku, protože játra jsou nejdůležitějším orgánem látkové výměny v těle. Inspiraci jsem čerpala z knihy Gennadije Malachova „Totální detoxikace“ a z internetových příspěvků několika českých průkopníků, kteří něco podobného už zkusili, dušovali se, že to funguje a neváhali jako důkaz přiložit i fota, na kterých se skvěly žlutozelené kameny - trofeje z jejich zanesených žlučníků. O to víc mě lákalo vyzkoušet si to.
 
Jak operace probíhala?
Čtvrtek – celý den dieta, jíst pouze ovoce (opravdu nic jiného!)
Pátek dopoledne - čerstvě vylisovaná šťáva z jablek – čím více tím lépe, nejméně však litr. Má to smysl, jablka stimulují játra a proces usnadňují. Vůbec nic nejíst!
Pátek odpoledne (od 12 h) – pouze čistá voda. Čistá znamená bez jakýchkoli přídavků a bez bublinek, já jsem pila filtrovanou z vodovodu.
Pátek večer (17.30) - projímadlo. Proč? Protože je důležité pročistit si střeva, aby se tělo nezabývalo žádnými jinými procesy krom čištění jater. Vypila jsem rozpuštěnou projímací směs Magnesii Sulfas Heptahydrate (MgSO4 .7H2O), kterou prodávají v lékárně, ovšem k mému zklamání se nic nedělo. Tak jsem si dala ještě projímavou minerální vodu Zaječickou hořkou a tím jsem upadla do ještě větší deprese, protože ani ta nezabrala. Bylo skoro devět večer a já jsem byla zoufalá, protože to vypadalo, že tímto banálním, ba – až trapným nezdarem celá operace končí. Zachránil mě můj muž, který mi ukázal jógové cviky šank prakšalána, které jsou v tomto ohledu velmi účinné, a taky mi promasíroval břicho. Jak se ukázalo, problémem byl asi zanesený průchod mezi tenkým a tlustým střevem, což se podařilo překonat, takže jsem pak celá šťastná lítala na toaletu, a to docela dlouho, protože jsem té projímavé směsi ze zoufalství vypila krapet víc.
Pátek 22 hodin (v mém případě z výše uvedených důvodů mnohem později) nejdůležitější fáze – vypití čistící emulze, která sestává ze 120 ml panenského za studena lisovaného (pokud možno i nefiltrovaného) olivového oleje a 180 ml čerstvé šťávy z bílého grapefruitu. Grep lze nahradit citronem, ale ničím jiným (kvůli pH), olivový olej nahradit nelze. Emulzi získáte tak, že obě složky smícháte v pet lahvi a důkladně protřepete, dokud tekutina nebude hladká a neprůhledná jako mléko. Vlezete si do postele, na játra pod pravé žebro přiložíte termofor, jak nejteplejší jej snesete, omotáte to dekou, aby teplo vydrželo co nejdéle, a vypijete pokud možno naráz celou emulzi. Pak si pohodlně lehnete na pravý bok a už nevstáváte, ani se nepřetáčíte, jenom ležíte a spíte.
Sobota ráno – až se vzbudíte, dáte si další projímadlo. Během noci byly vyloučeny do střeva nečistoty, které je nutné vyplavit z těla pryč. Já jsem si dala 3 sklenice (asi 850 ml) Zaječické hořké, tentokrát bez problémů, a pak jsem napjatě čekala. Bude to fungovat i mně? Po prvním vyprázdnění jsem mohla jásat! V toaletě opravdu plavaly cholesterolové kameny, tak jak mí předchůdci slibovali. Vylučování kamenů trvalo celé dopoledne, jejich velikost se pohybovala kolem 1 cm, ale nebylo jich nijak moc, tak jsem se rozhodla, že proceduru ještě jednou zopakuju. Celou sobotu jsem tedy pila jen čistou vodu a ve 22 hodin jsem vypila druhou emulzi.
V neděli ráno jsem se pak nestačila divit! Po požití projímadla v toaletě plavalo neskutečné množství cholesterolové drti, různě velikých přílepků, kamenů a tmavých hladkých zrn. Toto pokračovalo celou neděli a zbytkově ještě v pondělí ráno. Důležité: Po celou dobu procedury vydatně pijte čistou vodu pokojové teploty. V souvislosti s čištěním střev ztratíte velké množství vody, a to je potřeba doplnit. Pijte průběžně, 3-4 litry za den.
 
Kdy nastartovat stravování? V každém případě počkejte, až vyloučíte většinu kamenů, poznáte to tak, že jejich množství se výrazně ztenčí. Pak si dejte první velmi dietní jídlo, například dobře uvařenou suchou rýži, stačí malá miska. Pak přidejte čerstvý jemně nastrouhaný mrkvový salát s citronem nebo pomerančem, čerstvé ovoce, jednoduchou ovesnou kaši s vodou. Žádné mléko, maso, tuky, koření. Žlučník je tím náporem vyčerpaný (vy taky) a nebylo by vám dobře. Budete se cítit dost unavení, takže odpočívejte, spěte, nenamáhejte se. Postupně si přidávejte další dietní potraviny, a tak po dvou dnech budete moci jíst všecko (ale hutná a tučná jídla vhodná nejsou). Únava je patrná hlavně během procedury a trvá (pokud ji děláte dvoufázově) i po celou neděli. V pondělí je to už celkem dobré, ale šetřete se.
V úterý za odměnu pocítíte úžasný příliv nové energie, kterým vám tělo poděkuje za to, že jste ho zbavili nepříjemného odpadu.
 
Výsledek operace a otázky, které vás jistě napadnou
Celkem jsem se zbavila odhadem tří polévkových lžic nečistot včetně 2 cholesterolových kamenů o velikosti cca 2,5x 1,5 cm. Přesto vím, že to ještě nebylo všecko, a za měsíc si to zopakuju znovu. Proceduru je potřeba opakovat do úplného vyčištění, kdy už žádné kameny nevyloučíte.
 
• Bolelo to?
• Jak chutná emulze?
• Jak chutná projímadlo?
• Jak vím, že to byly opravdu kameny?
• Mohou nastat problémy?
• Jak je možné, že to funguje?
• Má žlučníkové kameny každý?
• Jak to, že žlučníkové kameny nebolí?
• Je tato kůra pro každého?
• Proč vám tuto proceduru nenavrhne lékař?
 
Pokud máte nějakou otázku, ráda vám odpovím.
 
Jak jsem si operovala žlučník
  Komentáře
  Zdeněk B. 
Dobrý den, Mari, váš věk není překážkou, jen si velmi pečlivě prostudujte celý postup a podívejte se i na komentáře k článku, najdete tam zkušenosti ostatních, kteří kúru zkusili. Alternativou je intenzívní popíjení bylinkových čajů, s tím ale nemáme žádné zkušenosti, to byste se musela obrátit na nějaké zkušené bylináře.
Zdravím, Zdeněk.
  Mario 
Dobrý den,
právě jsem absolovoval Vámi prezentovanou očistnou kůru dle návodu, který uvádíte. Bohužel bez prezentovného efektu. Žádné kameny ani písek jsem neobjevil ani nic, co by se podobalo vyobrazeným "nálezům". A to i přes to, že mi byly před časem žlučníkové kameny diagnostikovány. S pozdravem Mario
  Víťa 
Dobrý den,
je velmi nutné po přiložení termoforu již nevstávat a proč?
Děkuji, Víťa.
  Zdeněk B. 
Dobrý den Víťo, hlavním smyslem je zachovat co nejvyšší teplotu, aby se žlučovod mohl co nejvíce roztáhnout. Tím se zajistí hladký průběh kúry a kameny mohou snadno odcházet.
Zdravím, Zdeněk.
  macik 
Dobrý den,hlásím se po nějaké době....dělala jsem očistu již několikrát,vždycky jsem vyloučila spousty kamenů,dokonce jsem měla 2 X koliku.Nyní jsem objednaná na operaci,ale vůbec se mi nechce,souhlasila jsem,neboť doktor se divil,že ještě po operaci nejsem.Dělali mi před týdnem sono a mám uvnitř poslední dva kameny o velikosti 1,8 cm,mnohých takových této velikosti jsem již vyloučila.Jinak játra,žlučovody,všechno čisté.Bohužel ty poslední dva mi dělají takovou neplechu,protože volně plavou,že už si nevím rady.Zkusím teď před úplňkem držet hladovku nebo jen šťávy a nějaké ovoce a hned udělat očistu,možná dvě za sebou.Jinak si nevím co dál,protože by mě pak čekala jen operace a to by byla velká škoda.Co si myslíte Vy?Jím teď velice střídmě,shodila jsem 8-9 kg za půl roku,a přesto mám skoro denně bolesti od Nového roku,které zvládám díky švédským kapkám.Myslíte,že jíst ovoce a pití ovocné šťávy a následná očista by bylo řešením?Marcela
  Neměli byste vynechat

Hladovkář v rodině!

Jolana Breitenbacherová
Stručný návod, jak se zachovat, co říkat a co si raději nechat pro sebe.
Uvažujete-li o hladovce, tak jistě také řešíte, jak se s tím vypořádá vaše nejbližší okolí. Jestliže vy sami o hladovce neuvažujete, ale máte v rodině nebo v okruhu svých blízkých někoho, o kom víte, že chce hladovění podstoupit, tak se vám možná bude hodit pár rad, jak se k takovému člověku chovat.

Vita-auriánská domácí šunka

Zdeněk Breitenbacher
Jestli si dobře pamatujete, vita-auriánstvím jsme nazvali nový směr ve stravování, který se v rámci dostupných poznatků snaží o maximální zachování zářivé energie potravin, tedy toho, co se jinak nazývá aurou. Uvedli jsme si, že rostlinná strava ztrácí svou auru vařením, ale maso si svou zářivou energii zachovává i po uvaření. Na rozdíl od jiných radikálních směrů, jako je vegetariánství, veganství či vitariánství náš směr tedy nezakazuje maso. Snažíme se ovšem o maximálně šetrnou úpravu a samozřejmě se zcela vyhýbáme chemickým látkám, jako jsou konzervanty a glutamáty.
Tím jsou nám zapovězeny běžné uzenářské výrobky, s výjimkou těch, které si vyrobíme sami. Dnes si napíšeme, jak lze vyrobit delikatesní domácí šunku, která vyhoví i těm nejpřísnějším vita-auriánským kritériím.

Svoji vůli můžeme posilovat mnoha způsoby a záleží jen na nás, co si vybereme. Několik způsobů jsme si již ukázali a ukážeme si další. Některé typy cvičení možná dokonce dávno známe, jen nevíme, že se kromě fyzické zdatnosti a odvahy týkají i posilování vůle. Jedním z krásných systémů jsou legendární zkoušky bobříků podle knížky „Hoši od Bobří řeky“ pana Jaroslava Foglara.

nezávislost • energie • styl
© 2012-2019 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi