nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

Jak jsem si operovala žlučník

Jolana Breitenbacherová
183 komentářů
 
 
Myslíte si, že žlučníkové kameny se dají odstranit pouze operací, ultrazvukem nebo léky, které je zdlouhavě rozpouštějí? Já jsem si to myslela taky. Pak jsem ale zkusila jednoduchou neinvazivní metodu, která mě kamenů účinně zbavila během jednoho víkendu. Provedla jsem sama sobě operaci bez skalpelu. Nevěříte? Tak čtěte dál!

Jak to celé začalo?
Jednou jsem šla po městě a v rámci nějaké akce mě oslovila paní, jestli prý nechci udělat test na znečištění těla. Slibovala, že to potrvá jen pár vteřin, tak jsem si řekla proč ne? Chvilku jsem podržela kovová madla nějakého disku, načež mi paní s vážnou tváří sdělila, že mé hodnoty jsou příliš vysoké a že bych měla určitě změnit jídelníček. Tak jsem jí poděkovala a myslela si o tom svoje, protože jídelníček mám v pořádku, zdravotní testy, rozbor krve atd. taky a žádnými obtížemi netrpím. Po pár týdnech jsem ale dělala test fyzické zdatnosti v Zone4You na přístroji InBody – a vyšlo tam to samé! Varovný červík ve mně od té chvíle nepřestával hlodat, říkal, že bych měla něco udělat, jenže nebylo jasné přesně co, protože mě nic nebolelo. Vzhledem k naměřeným hodnotám bylo jasné jen to, že nějaký detoxikační čajík to tentokrát nevytrhne. Nakonec jsem se rozhodla pro generální očistu jater a žlučníku, protože játra jsou nejdůležitějším orgánem látkové výměny v těle. Inspiraci jsem čerpala z knihy Gennadije Malachova „Totální detoxikace“ a z internetových příspěvků několika českých průkopníků, kteří něco podobného už zkusili, dušovali se, že to funguje a neváhali jako důkaz přiložit i fota, na kterých se skvěly žlutozelené kameny - trofeje z jejich zanesených žlučníků. O to víc mě lákalo vyzkoušet si to.
 
Jak operace probíhala?
Čtvrtek – celý den dieta, jíst pouze ovoce (opravdu nic jiného!)
Pátek dopoledne - čerstvě vylisovaná šťáva z jablek – čím více tím lépe, nejméně však litr. Má to smysl, jablka stimulují játra a proces usnadňují. Vůbec nic nejíst!
Pátek odpoledne (od 12 h) – pouze čistá voda. Čistá znamená bez jakýchkoli přídavků a bez bublinek, já jsem pila filtrovanou z vodovodu.
Pátek večer (17.30) - projímadlo. Proč? Protože je důležité pročistit si střeva, aby se tělo nezabývalo žádnými jinými procesy krom čištění jater. Vypila jsem rozpuštěnou projímací směs Magnesii Sulfas Heptahydrate (MgSO4 .7H2O), kterou prodávají v lékárně, ovšem k mému zklamání se nic nedělo. Tak jsem si dala ještě projímavou minerální vodu Zaječickou hořkou a tím jsem upadla do ještě větší deprese, protože ani ta nezabrala. Bylo skoro devět večer a já jsem byla zoufalá, protože to vypadalo, že tímto banálním, ba – až trapným nezdarem celá operace končí. Zachránil mě můj muž, který mi ukázal jógové cviky šank prakšalána, které jsou v tomto ohledu velmi účinné, a taky mi promasíroval břicho. Jak se ukázalo, problémem byl asi zanesený průchod mezi tenkým a tlustým střevem, což se podařilo překonat, takže jsem pak celá šťastná lítala na toaletu, a to docela dlouho, protože jsem té projímavé směsi ze zoufalství vypila krapet víc.
Pátek 22 hodin (v mém případě z výše uvedených důvodů mnohem později) nejdůležitější fáze – vypití čistící emulze, která sestává ze 120 ml panenského za studena lisovaného (pokud možno i nefiltrovaného) olivového oleje a 180 ml čerstvé šťávy z bílého grapefruitu. Grep lze nahradit citronem, ale ničím jiným (kvůli pH), olivový olej nahradit nelze. Emulzi získáte tak, že obě složky smícháte v pet lahvi a důkladně protřepete, dokud tekutina nebude hladká a neprůhledná jako mléko. Vlezete si do postele, na játra pod pravé žebro přiložíte termofor, jak nejteplejší jej snesete, omotáte to dekou, aby teplo vydrželo co nejdéle, a vypijete pokud možno naráz celou emulzi. Pak si pohodlně lehnete na pravý bok a už nevstáváte, ani se nepřetáčíte, jenom ležíte a spíte.
Sobota ráno – až se vzbudíte, dáte si další projímadlo. Během noci byly vyloučeny do střeva nečistoty, které je nutné vyplavit z těla pryč. Já jsem si dala 3 sklenice (asi 850 ml) Zaječické hořké, tentokrát bez problémů, a pak jsem napjatě čekala. Bude to fungovat i mně? Po prvním vyprázdnění jsem mohla jásat! V toaletě opravdu plavaly cholesterolové kameny, tak jak mí předchůdci slibovali. Vylučování kamenů trvalo celé dopoledne, jejich velikost se pohybovala kolem 1 cm, ale nebylo jich nijak moc, tak jsem se rozhodla, že proceduru ještě jednou zopakuju. Celou sobotu jsem tedy pila jen čistou vodu a ve 22 hodin jsem vypila druhou emulzi.
V neděli ráno jsem se pak nestačila divit! Po požití projímadla v toaletě plavalo neskutečné množství cholesterolové drti, různě velikých přílepků, kamenů a tmavých hladkých zrn. Toto pokračovalo celou neděli a zbytkově ještě v pondělí ráno. Důležité: Po celou dobu procedury vydatně pijte čistou vodu pokojové teploty. V souvislosti s čištěním střev ztratíte velké množství vody, a to je potřeba doplnit. Pijte průběžně, 3-4 litry za den.
 
Kdy nastartovat stravování? V každém případě počkejte, až vyloučíte většinu kamenů, poznáte to tak, že jejich množství se výrazně ztenčí. Pak si dejte první velmi dietní jídlo, například dobře uvařenou suchou rýži, stačí malá miska. Pak přidejte čerstvý jemně nastrouhaný mrkvový salát s citronem nebo pomerančem, čerstvé ovoce, jednoduchou ovesnou kaši s vodou. Žádné mléko, maso, tuky, koření. Žlučník je tím náporem vyčerpaný (vy taky) a nebylo by vám dobře. Budete se cítit dost unavení, takže odpočívejte, spěte, nenamáhejte se. Postupně si přidávejte další dietní potraviny, a tak po dvou dnech budete moci jíst všecko (ale hutná a tučná jídla vhodná nejsou). Únava je patrná hlavně během procedury a trvá (pokud ji děláte dvoufázově) i po celou neděli. V pondělí je to už celkem dobré, ale šetřete se.
V úterý za odměnu pocítíte úžasný příliv nové energie, kterým vám tělo poděkuje za to, že jste ho zbavili nepříjemného odpadu.
 
Výsledek operace a otázky, které vás jistě napadnou
Celkem jsem se zbavila odhadem tří polévkových lžic nečistot včetně 2 cholesterolových kamenů o velikosti cca 2,5x 1,5 cm. Přesto vím, že to ještě nebylo všecko, a za měsíc si to zopakuju znovu. Proceduru je potřeba opakovat do úplného vyčištění, kdy už žádné kameny nevyloučíte.
 
• Bolelo to?
• Jak chutná emulze?
• Jak chutná projímadlo?
• Jak vím, že to byly opravdu kameny?
• Mohou nastat problémy?
• Jak je možné, že to funguje?
• Má žlučníkové kameny každý?
• Jak to, že žlučníkové kameny nebolí?
• Je tato kůra pro každého?
• Proč vám tuto proceduru nenavrhne lékař?
 
Pokud máte nějakou otázku, ráda vám odpovím.
 
Jak jsem si operovala žlučník
  Komentáře
  Michaela 
Zdravím, je mi 18 let a nedávno mi lékaři zjistili nález jednoho žlučového kamínku asi o velikosti 11mm. Dokud jsem nebyla v nemocnici na ultrazvuku, v rámci hospitalizace s makrocytární anémii (ze které jsem již dnes vyléčená), žlučník mě nikdy nezabolel. Moje životospráva není žádná sláva, je pravda, že zdravé stravě moc nedám, i když můj přítel je úplný opak a pořád mi říká, že bych měla zkusit několikadenní detox pouze o ovocných nebo zeleninových smoothies.
Abych ještě popsala svůj problém - s makrocytární anémií se objevila další komplikace a to takové, že při dalších testech mi bylo zjištěno, že mám ve stolici velké hodnoty kalprotektinu, což by mohlo naznačovat zánět, zřejmě v tlustém střevě.
Takže, abych to shrnula - v dnešní době mě v tak nízkém věku trápí čím dál tím silnější bolesti žlučníku a ke všemu možný zánět ve střevě.
Váš článek mě zaujal, avšak se chci zeptat, zda v mém případě doporučujete takovou očistnou kůru, jakou jste popsala. Je mi jasné, že nejste lékař, ale víte - já se nemocnice bojím jako čert kříže. Nechci ležet v nemocnici, nechci v takovém věku jít na operaci se žlučníkem a už vůbec postupovat vyšetření jako je gastro nebo koloskopie.
Navíc mě čeká čtvrtý ročník na střední škole a maturita a já si nemůžu dovolit delší polehávání v nemocnici. Nebo spíš žádné polehávání. Vůbec.
Budu ráda za každou odpověď, děkuji, M.
  Věra 
Dobrý den,včera mi našli žlučníkový kámen 18mm na 8mm,ráda bych se ho zbavila vaší metodou,né operací,nemám žádné bolesti,byl nalezen náhodou na sonu ledvin,ale jsem 9 měsíců po porodu a plně kojím,.tak nevím jestli je to vhodné a neměla bych raději počkat až začne malá jíst vařenou stravu.Děkuji za radu.Věra
  Heli 
Dobrý den ´ chtela bych si udělat očistu střev ´ očistu kloubu a žlučníku a cév ´ čtu ze maji byt tyto procedury postupně ´ jak zvolit postup ? A mohu jednotlivá čištění dělat hned po sobě při jednom vyčištění střev nebo maji byt procedury po sobě az za několik dni/měsíců ´ dekuji za odpověď a nejvíc za informace l ze tyto metody funguji a postup ´ super l Heli
  Zdeněk B. 
Dobrý den, očisty doporučujeme provádět podle aktuální sezóny, tj. například očistu jater na jaře, když začínají růst pampelišky, očistu ledvin pak v létě, kdy jsou melouny dostupné za rozumnou cenu. Ostatní očisty v podstatě kdykoliv, nechte ale mezi nimi rozestupy minimálně jeden měsíc; pokud byste se po očistě necítila dobře, tak si dejte pauzu delší. Zdravím, Zdeněk.
  Pegina 
Dobrý den, začal mě zlobit žlučník, na sono zjistili kamínek 5mm a steatosu jater. Četla jsem váš článek "jak jsem si operovala žlučník". Chci to vyzkoušet, mám totiž dva pejsky, jednoho z útulku, a nemám je kam dát, tudíž nemocnici se bráním jak jen to jde. Lékař mi řekl, že operace probíhá laparoskopicky, že je člověk do druhého dne doma, ale stejně... Jen se bojím té "hladovky", mám občas panické ataky a musím pravidelně jíst... Ach jo... Poradíte mi? Děkuju moc.
  Neměli byste vynechat

Jak se bránit proti zácpě

Jolana Breitenbacherová
Jednou z příčin, které přispívají ke vzniku rakoviny tlustého střeva, je chronická neprůchodnost střeva, tedy zácpa. Ve střevě, které se nedokáže důkladně a pravidelně vyprazdňovat, se mění vnitřní prostředí, v důsledku hromadění stolice vznikají nepřirozené tlaky na střevní tkáň, může docházet ke krvácivosti a vzniku hemoroidů za současného bujení mikroorganismů, které nejsou našemu zdraví prospěšné. Co s tím?

Jak v kuchyni udržet pořádek

Zdeněk Breitenbacher
Původně jsem chtěl tyhle informace zařadit do kapitoly Zásady správného vaření, ale uvědomil jsem si, že toto svou povahou patří trošku jinam. Zásada, kterou si teď povíme, je spíše trik, jak přimět sebe i ostatní členy domácnosti k udržování pořádku. Udržet pořádek v kuchyni – při vícečlenné domácnosti – je vpravdě sysifovská práce a každá rada má cenu zlata...

Jáhlové karbanátky

Zdeněk Breitenbacher
Proč zrovna jáhlové? Hned z několika důvodů – za prvé jáhly na rozdíl od pšenice a pšeničné mouky neobsahují lepek, na který jsou někteří lidé citliví. Za druhé, jáhly jen minimálně sají olej, takže spotřebujeme méně oleje než na klasické karbanátky. No a za třetí, je to vítaná změna...

nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi