nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

Hladová reportáž - den první

Zdeněk Breitenbacher
 
 
Nedávno jsem psal o hladovce. Bylo to jen takové polechtání na úvod. Je ovšem pravdou, že hladovka má velmi pozitivní účinky. Pátrali jsme s ženou po nějaké literatuře a dostala se nám do rukou kniha Gennadije Malachova „Hladovění“. Je neuvěřitelné, jak silné očistné a omlazující účinky hladovka má, když je správně provedena.
Ne nadarmo se říká, že když je žák připraven, učitel se najde. Rozhodl jsem se vyzkoušet, jestli jsem dostatečně připravený žák a jestli bude Gennadij Malachov tím správným učitelem. Dnes jsem tedy s jeho odborným vedením zahájil časově neupřesněnou hladovku s tím, že ji ukončím, až pocítím, že je vhodný čas. A vám budu psát reportáž o jejím průběhu.

Dnes ještě úplně nehladovím. Dal jsem si lehký oběd a odpoledne jsem šel na výplach střev. Očista střev je na začátku hladovky velmi užitečná. Je to proto, aby se střeva očistila od toxických nánosů. Během hladovky se střeva nehýbou, a tak se začínají vstřebávat staré usazeniny a zanášejí tělo toxiny. To může průběh hladovky zkomplikovat a navenek se projevit třeba nepříjemnou vyrážkou. Tady v Brně máme k dispozici ordinaci se systémem Hydro Colon, který je velmi šetrný, a paní, která zařízení obsluhuje, vám podle toho, co prochází přístrojem, ráda poradí, jak upravit stravu, aby se vám střeva napříště tolik nezanášela. Doplním jednu praktickou radu: Dva dny před výplachem nejezte nadýmavé potraviny. Já jsem měl naklíčenou čočku, a to rozhodně nebyl dobrý nápad.
Odpoledne jsem zakončil jogurtem, aby se mi obnovila střevní mikroflóra, a tím byla hladovka zahájena. Budu naslouhat svému tělu a sledovat, co mi chce povědět, abych věděl, kdy mám hladovku ukončit, případně jak upravit svůj denní režim. Čím je hladovění delší, tím je očista účinnější. Gennadij Malachov píše, že úplná očistná hladovka trvá zhruba tři týdny, přičemž je povoleno pít pouze vodu. Takové ambice dnes rozhodně nemám. Je čtvrtek večer a rád bych vydržel do neděle včetně. Průběžně vám budu podávat hlášení a doplním ho vysvětlením pravidel, které je nutné nebo vhodné dodržovat.
Zatím se cítím dobře, mám jen lehčí hlad, což se dá vydržet, a podle Gennadije Malachova by se ten pocit hladu neměl v dalších dnech stupňovat, spíše naopak. Tak uvidíme...
 
Hladová reportáž - den první (právě čtete)
  Komentáře
  Neměli byste vynechat

Hladová reportáž - den druhý

Zdeněk Breitenbacher
Hlásím se vám z druhého dne hladovění. Jak víte z předchozího článku, včera jsem vyhlásil očistnou hladovku a dnes pokračuji prvním dnem zcela bez jídla, jen o vodě. Den jsem začal hezky zostra: Hodinovým zápasem ve squashi - s kolegou, který je (aspoň prozatím) lepším hráčem, než jsem já. Po půlhodině to bylo 3:3 na sety, což ho docela znervóznilo, ale pak vzchopil a už mi moc šancí nedal. Ale cíl byl splněn - pořádně si zaběhat a důkladně se vypotit. Užitečná součást očisty. V práci mě pak čekala první větší nástraha...

Tatranský medvědí elixír

Zdeněk Breitenbacher
V nastávajících zimních plískanicích možná oceníte prostředek, který vás rychle zahřeje a dodá vám dostatek energie. Podělím se s vámi o recept na Tatranský medvědí elixír, což je unikátní medicína, která vás postaví na nohy v každé situaci.
Jako mnoho jiných zde popsaných receptů, Tatranský medvědí elixír vzniknul zcela náhodou, víceméně v nouzi a ze skromných dostupných surovin. To jsme jednou byli na podzim v Nízkých Tatrách, v obci Bystrá, v příjemném hotelu Biela medvedica. Následující den jsme měli v plánu vylézt na Chopok a Ďumbier, dvě dvoutisícovky - nejvyšší hory pohoří. Počasí ale nepřálo, obě hory byly v mlze a samozřejmě plné sněhu.

Jak získat více času I.

Zdeněk Breitenbacher
Nový rok je tady, řada z vás si dala nová předsevzetí, jak změnit a zlepšit svůj život, a nyní nastává čas ta předsevzetí plnit. Určitě by se sem hodila poznámka o motivaci a silné vůli, ale to už jistě znáte. Raději navážu na naše téměř manažerské školení o tom, jak si správně dávat předsevzetí, a popovídáme si o tom, jak na všechny ty skvělé plány vůbec získat čas. I tento návod pojmeme téměř manažersky...

nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi