nezávislost-energie-styl
stránky o zdravém životním stylu pro mladé i ‚věčně mladé‘
© 2012-2017 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

Hladová reportáž - den druhý

Zdeněk Breitenbacher
 
 
Hlásím se vám z druhého dne hladovění. Jak víte z předchozího článku, včera jsem vyhlásil očistnou hladovku a dnes pokračuji prvním dnem zcela bez jídla, jen o vodě. Den jsem začal hezky zostra: Hodinovým zápasem ve squashi - s kolegou, který je (aspoň prozatím) lepším hráčem, než jsem já. Po půlhodině to bylo 3:3 na sety, což ho docela znervóznilo, ale pak vzchopil a už mi moc šancí nedal. Ale cíl byl splněn - pořádně si zaběhat a důkladně se vypotit. Užitečná součást očisty. V práci mě pak čekala první větší nástraha...

 
To se totiž kolegové vrátili z včerejší akce. Šlo o celodenní zabíjačkovou akci, při které byli obětováni a pod vedením tří řezníků důkladně zpracováni tři čuníci. Spolu s Jarkem Nohavicou mám rád čuníky živé a vesele si zpívající, a tak jsem se akce nezúčastnil. Dnes ovšem kolegové roznášeli po kancelářích výslužku. Plné náruče salámů, tlačenky a jiných tradičních dobrot s mojí hladovkou příliš neladily, ale vydržel jsem. Kdybych byl milovníkem vepřového, asi by to pokušení bylo větší a hladovku bych odložil na jindy, ale maso si dávám jen výjimečně, natož vepřové, tak mi to prošlo bez ztráty cti.
Cítím střední hlad, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout. Přidala se ještě jedna nepohodlná věc, a to horší výkon mého vnitřního topení v těle. Pocit chladu mám i tam, kde je mi jinak teplo, tedy doma. Řeším to tím, že zatímco ostatní chodí polehku, já mám na sobě termoprádlo. Tím je to ovšem vyřešeno a zima mi už není.
Nástrahy ovšem nekončí. Zbytek rodiny hladovku nedrží, a tak jsme s ženou šli nakupovat suroviny na víkend. V hypermarketech na vás útočí kdekdo a kdeco, hlavně vás nalákat na nějaké dobroty, abyste je nechali vydělat. Zatím odolávám.
Přichází dnešní poslední nástraha: Večer se pouštíme do výroby domácí šunky. O té vám taky někdy napíšu. Domácí šunka je totiž skvělé vita-auriánské jídlo. Vyrábí se při 80°C, takže je spolehlivě zachována zářivá energie masa. Kdo četl pozorně článek o vita-auriánství, ví, že na rozdíl od rostlinné stravy si maso ponechává svou zářivou energii i po uvaření. Těch 80°C, při kterých se šunka vaří, je naprosto bezpečná a šetrná teplota.
Naštěstí dnes šunka ještě nebude hotová, musí se před vařením dva dny zaležet. Takže to vlastně taková nástraha není, jen se mi tou hladovkou sbíhají sliny více než obvykle. Šunka bude hotová tak akorát, když hladovku skončím, ale startovat se musí opatrně, takže ještě nějaký den počkám a pak si dám. Tedy, jestli na mě zbude...
 
Hladová reportáž - den druhý (právě čtete)
  Komentáře

Pro psaní komentářů se prosím přihlaste. Pokud u nás zatím nemáte účet, můžete se zaregistrovat zde.
  Neměli byste vynechat

Hladová reportáž - den pátý

Zdeněk Breitenbacher
Hladovka je u konce. Trvala, jestli dobře počítám, 86 hodin. Ale neznamená to, že teď do sebe začnu ládovat všechno, na co přijdu. Naopak - návrat z hladovky musí být velmi pozvolný, úměrně jejímu trvání. Začal jsem tedy velmi opatrně, čistou vylisovanou mrkvovou šťávou, a to v 7 ráno po probuzení. V 10 hodin přišel na řadu banán a o půl dvanácté oběd - pohanková kaše s rozinkami, najemno rozsekanými kešu oříšky, banánem a medem. O páté odpoledne to byl jogurt a teprve večer jsem mohl zkusit něco normálního. Tedy - jak pro koho - u nás to byly mrkvo-ovesné karbanátky.

Po úvodním článku pokračujeme v popularizaci kvantové fyziky. Provedli jsme modifikovaný experiment, v odborné veřejnosti známý jako Schrödingerova čočka. Konkrétně jde o test klíčivosti čočky od různých výrobců. Na počátku experimentu byly všechny zakoupené čočky v tzv. nerozhodnutém stavu neboli superpozici. Po třech dnech už došlo k tzv. kolapsu vlnové funkce, což v praxi znamená, že jednotlivé čočky projevily, jsou-li živé nebo mrtvé. Co myslíte, jak to dopadlo?

Tvarůžky - zázrak z Hané

Zdeněk Breitenbacher
Ať už vám tvarůžky voní či nikoliv, jsou bez jakýchkoliv pochybností tím nejzázračnějším mléčným výrobkem, který můžete ve vesmíru najít. Největším zázrakem je jejich nutriční hodnota, tedy mimořádně příznivé složení, pro které je velmi vhodné zařadit je do našeho zdravého jídelníčku. Těch zázraků je ale provází více a my se na ně podrobně podíváme.

nezávislost-energie-styl
stránky o zdravém životním stylu pro mladé i ‚věčně mladé‘
© 2012-2017 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi