nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

Hladová reportáž - den druhý

Zdeněk Breitenbacher
 
 
Hlásím se vám z druhého dne hladovění. Jak víte z předchozího článku, včera jsem vyhlásil očistnou hladovku a dnes pokračuji prvním dnem zcela bez jídla, jen o vodě. Den jsem začal hezky zostra: Hodinovým zápasem ve squashi - s kolegou, který je (aspoň prozatím) lepším hráčem, než jsem já. Po půlhodině to bylo 3:3 na sety, což ho docela znervóznilo, ale pak vzchopil a už mi moc šancí nedal. Ale cíl byl splněn - pořádně si zaběhat a důkladně se vypotit. Užitečná součást očisty. V práci mě pak čekala první větší nástraha...

 
To se totiž kolegové vrátili z včerejší akce. Šlo o celodenní zabíjačkovou akci, při které byli obětováni a pod vedením tří řezníků důkladně zpracováni tři čuníci. Spolu s Jarkem Nohavicou mám rád čuníky živé a vesele si zpívající, a tak jsem se akce nezúčastnil. Dnes ovšem kolegové roznášeli po kancelářích výslužku. Plné náruče salámů, tlačenky a jiných tradičních dobrot s mojí hladovkou příliš neladily, ale vydržel jsem. Kdybych byl milovníkem vepřového, asi by to pokušení bylo větší a hladovku bych odložil na jindy, ale maso si dávám jen výjimečně, natož vepřové, tak mi to prošlo bez ztráty cti.
Cítím střední hlad, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout. Přidala se ještě jedna nepohodlná věc, a to horší výkon mého vnitřního topení v těle. Pocit chladu mám i tam, kde je mi jinak teplo, tedy doma. Řeším to tím, že zatímco ostatní chodí polehku, já mám na sobě termoprádlo. Tím je to ovšem vyřešeno a zima mi už není.
Nástrahy ovšem nekončí. Zbytek rodiny hladovku nedrží, a tak jsme s ženou šli nakupovat suroviny na víkend. V hypermarketech na vás útočí kdekdo a kdeco, hlavně vás nalákat na nějaké dobroty, abyste je nechali vydělat. Zatím odolávám.
Přichází dnešní poslední nástraha: Večer se pouštíme do výroby domácí šunky. O té vám taky někdy napíšu. Domácí šunka je totiž skvělé vita-auriánské jídlo. Vyrábí se při 80°C, takže je spolehlivě zachována zářivá energie masa. Kdo četl pozorně článek o vita-auriánství, ví, že na rozdíl od rostlinné stravy si maso ponechává svou zářivou energii i po uvaření. Těch 80°C, při kterých se šunka vaří, je naprosto bezpečná a šetrná teplota.
Naštěstí dnes šunka ještě nebude hotová, musí se před vařením dva dny zaležet. Takže to vlastně taková nástraha není, jen se mi tou hladovkou sbíhají sliny více než obvykle. Šunka bude hotová tak akorát, když hladovku skončím, ale startovat se musí opatrně, takže ještě nějaký den počkám a pak si dám. Tedy, jestli na mě zbude...
 
Hladová reportáž - den druhý (právě čtete)
  Komentáře
  Neměli byste vynechat
Jako obvykle po Novém roce, zahájil jsem hladovku, abych z těla dostal, co se tam za rok nasbíralo a co tam nepatří. Tahle hladovka je ale jiná než ty předtím – je suchá. Znamená to, že nejen nejím, ale také nepiji. Jaké to má výhody? Podle teorie se tak mnohem rychleji spalují tuky, protože tělo si z nich musí brát potřebnou vodu. Suchá hladovka je tedy intenzívnější a na výsledky odpovídající třítýdenní hladovce by měl stačit týden.

Óda na chlebový kvásek

Jolana Breitenbacherová
Zkusili jste někdy upéct domácí chleba z kvásku? Pokud ne, zkuste to. Já jsem se do toho konečně taky pustila a jsem nadšená. Kvásek mi vždycky připadal moc komplikovaný, časově náročný a taky nevyzpytatelný. Krom toho se mi zdál těžko dostupný - možnosti, jak přijít ke kvásku, jsou totiž v podstatě jen dvě - naučit se ho vést od počátku samostatně nebo od někoho dostat startovací kváskovou kulturu a pokračovat v jejím vedení.
První varianta je bez záruky, druhá je sice na jistotu, ale zase zbývá vyřešit toho dárce. Takže celkem zapeklitá situace. Pořád jsem váhala, jestli začnu sama nebo jestli budu hledat dárce, a v tomto nerozhodnutém stavu jsem setrvávala delší dobu. Nicméně - stále jsem měla po ruce kilo žitné mouky a myšlenku, že na kvásek jednoho dne dojde. A opravdu - neuvěřitelné se stalo skutkem a na kvásek došlo, aniž bych pohnula prstíkem. Chcete vědět jak?

Internetové seznamky - návod pro přežití v džungli

Zdeněk Breitenbacher, Elixír lásky XIII.
Pokud je člověk sám, tedy jak se dnes módně říká „single“, je to často proto, že v jeho životní situaci není mnoho příležitostí k seznamování. Podle statistik se lidé nejčastěji seznámí na škole nebo v zaměstnání - jenže třeba taková učitelka v zaměstnání mnoho mužů nepotká a ajťák v programátorské firmě má také příležitostí poskrovnu. Takoví lidé musejí hledat jiným způsobem. Nabízí se moderní řešení - internetová seznamka. Je to dobrá volba? Dá se zde opravdu najít partner či partnerka pro seriózní vztah?

nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi