Fazolová pomazánka s lístky tymiánu
Oblíbeným pohoštěním pro návštěvu jsou pomazánky všeho druhu. Ty se totiž dají namazat na chleba nebo jiné pečivo, anebo když nechcete tolik jíst, tak také nabírat na tortilové trojhránky. Tímto způsobem snadno pohostíte jak vyhládlé hosty, tak i ty, kteří tolik jíst nechtějí.
Mezi nejoblíbenější u nás patří pomazánka česneková a rybičková (ze sardinek). Tvarůžková už není pro každého, ale třeba takovou fazolovou pomazánkou návštěvu příjemně překvapíte. Zkuste ji spolu s námi...
Budeme potřebovat:
Výroba pomazánky je velmi jednoduchá. Fazole rozmixujeme s česnekem, s olejem a s čerstvým sýrem. Při mixování je potřeba dolít kapku vody, abychom dosáhli kašovité konzistence. Podle chuti přisolíme.
Hotovou pomazánku natíráme na domácí chléb a povrch sypeme tymiánovými lístečky, které jsme předtím odrhli z dřevitých stonků. Kdo má menší hlad, nabírá si na trojhránky.
Pobízet není třeba:
|