nezávislost • energie • styl
© 2012-2019 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

Fazolová pomazánka s lístky tymiánu

Jolana a Zdeněk Breitenbacherovi
 
 
Oblíbeným pohoštěním pro návštěvu jsou pomazánky všeho druhu. Ty se totiž dají namazat na chleba nebo jiné pečivo, anebo když nechcete tolik jíst, tak také nabírat na tortilové trojhránky. Tímto způsobem snadno pohostíte jak vyhládlé hosty, tak i ty, kteří tolik jíst nechtějí.
Mezi nejoblíbenější u nás patří pomazánka česneková a rybičková (ze sardinek). Tvarůžková už není pro každého, ale třeba takovou fazolovou pomazánkou návštěvu příjemně překvapíte. Zkuste ji spolu s námi...

 
Budeme potřebovat:
  • 250 g uvařených červených fazolí
  • 100 g čerstvého sýra s kapií
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Několik snítek čerstvého citronového tymiánu
 
 
Výroba pomazánky je velmi jednoduchá. Fazole rozmixujeme s česnekem, s olejem a s čerstvým sýrem. Při mixování je potřeba dolít kapku vody, abychom dosáhli kašovité konzistence. Podle chuti přisolíme.
Hotovou pomazánku natíráme na domácí chléb a povrch sypeme tymiánovými lístečky, které jsme předtím odrhli z dřevitých stonků. Kdo má menší hlad, nabírá si na trojhránky.
 
Pobízet není třeba:
 
  Komentáře
  Neměli byste vynechat

Rozkvetlý pažitkový chléb

Jolana Breitenbacherová
Máte chuť na skvělou pomazánku s pažitkou? Tak zkuste náš recept! Pomazánka je docela sytá, takže se hodí třeba jako vydatná svačina při práci na zahrádce. Teď, když sluníčko vykoukne z mraků a pošimrá nás svými hřejivými paprsky, táhne nás to ven a nikomu se nechce vařit složitá jídla. A to je skvělá příležitost vyzkoušet recept, při kterém se využije nejen zelená nať pažitky, kterou známe všichni, ale také její květy. Krásně fialové pažitkové květy jsou jedlé, skvěle chutnají a ještě lépe vypadají.

Očista vnější a vnitřní

Jolana Breitenbacherová
Pokud chcete překročit hranici představ o zdravém životním stylu, který je založený hlavně na konzumaci zdravých potravin, tak jste tu správně. Zdravé potraviny jsou v naprostém pořádku, bezesporu napomáhají vylepšovat naše zdraví, ale procesy, které zde budeme popisovat, jdou mnohem dále než za dvířka spižírny. To, co je ve spíži, nebudeme kolikrát ani potřebovat. Půjdeme více do hloubky, do procesů, které většinou neprovází konzumace, ale NEkonzumace. Zahájíme ozdravné procesy, které mají našemu tělu pomoci znovu nastolit pořádek a čistotu tam, kde ji v průběhu let pozbylo.

Jak jednoduše udržovat kvásek

Jolana Breitenbacherová
Kváskové pečivo je nejen chutné, ale také velmi zdravé. Často se však pečení z kvásku bojíme, protože je to něco, co neznáme, je to nové, a nejsme si tudíž jisti tím, že to vyjde. Času nemá nikdo nazbyt, a tak jsme rádi, když je vynaložené úsilí korunováno úspěchem. Udržování kvásku a pečení z něj je ve skutečnosti velmi jednoduché a nezabere příliš času. Jenom vědět, jak na to. Takže nebojte se toho a pojďte to alespoň jednou zkusit.

nezávislost • energie • styl
© 2012-2019 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi