nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

Fazolová pomazánka s lístky tymiánu

Jolana a Zdeněk Breitenbacherovi
 
 
Oblíbeným pohoštěním pro návštěvu jsou pomazánky všeho druhu. Ty se totiž dají namazat na chleba nebo jiné pečivo, anebo když nechcete tolik jíst, tak také nabírat na tortilové trojhránky. Tímto způsobem snadno pohostíte jak vyhládlé hosty, tak i ty, kteří tolik jíst nechtějí.
Mezi nejoblíbenější u nás patří pomazánka česneková a rybičková (ze sardinek). Tvarůžková už není pro každého, ale třeba takovou fazolovou pomazánkou návštěvu příjemně překvapíte. Zkuste ji spolu s námi...

 
Budeme potřebovat:
  • 250 g uvařených červených fazolí
  • 100 g čerstvého sýra s kapií
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Několik snítek čerstvého citronového tymiánu
 
 
Výroba pomazánky je velmi jednoduchá. Fazole rozmixujeme s česnekem, s olejem a s čerstvým sýrem. Při mixování je potřeba dolít kapku vody, abychom dosáhli kašovité konzistence. Podle chuti přisolíme.
Hotovou pomazánku natíráme na domácí chléb a povrch sypeme tymiánovými lístečky, které jsme předtím odrhli z dřevitých stonků. Kdo má menší hlad, nabírá si na trojhránky.
 
Pobízet není třeba:
 
  Komentáře
  Neměli byste vynechat

Rozkvetlý pažitkový chléb

Jolana Breitenbacherová
Máte chuť na skvělou pomazánku s pažitkou? Tak zkuste náš recept! Pomazánka je docela sytá, takže se hodí třeba jako vydatná svačina při práci na zahrádce. Teď, když sluníčko vykoukne z mraků a pošimrá nás svými hřejivými paprsky, táhne nás to ven a nikomu se nechce vařit složitá jídla. A to je skvělá příležitost vyzkoušet recept, při kterém se využije nejen zelená nať pažitky, kterou známe všichni, ale také její květy. Krásně fialové pažitkové květy jsou jedlé, skvěle chutnají a ještě lépe vypadají.

V surovinách buďte vybíraví

Zdeněk Breitenbacher
Ve stravování nám bude pro začátek stačit, když vyměníme naše běžné komponenty jídelníčku za tytéž, jen kvalitnější sortu. Prozatím nemusíme opouštět naše stravovací návyky, změníme pouze naše návyky nakupovací. Uveďme si nejžhavější kandidáty na výměnu.

Hladová reportáž - den čtvrtý

Zdeněk Breitenbacher
Je první adventní neděle a u nás doma začínají přípravy na vánoce. Žena vyrábí první cukroví, které ale podle všeho do Vánoc nepřežije, já vyrábím domácí šunku a nechybí výtečný nedělní oběd, naprudko ogrilované kuřecí se zeleninovým salátem. Ale jak jistě víte, já se konzumování neúčastním, jelikož držím od čtvrtku očistnou hladovku. Když se mě tuhle kdosi ptal, jak se dá vycvičit silná vůle, tak toto jsou určitě ideální podmínky. Všude všechno voní, všichni ochutnávají dobroty, zatímco já jsem o vodě. Co myslíte, odolám?

nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi