nezávislost • energie • styl
© 2012-2019 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

  Obsah neexistuje.

 
 
Vámi zvolený odkaz nefunguje. Pravděpodobně jde o starý odkaz, který již není platný.
Pokračujte kdekoliv v menu nebo si vyberte článek z nabídky níže.
  Neměli byste vynechat
Kdo už někdy uvažoval o zákonitostech, které vedou k dobré kondici a dlouhému životu, celkem instinktivně ví, že je potřeba se hýbat. To je správný postřeh, mnohokráte podpořený v literatuře, osobní zkušeností i nejrůznějšími organizovanými aktivitami. Je ale nutné vědět, kde je samotný počátek tohoto blahodárného vlivu, který nesmíme vynechat, abychom celou vynaloženou energii nepromarnili. Heslo z titulku jste už určitě slyšeli. Možná s ním přišel zakladatel Sokola, pan Tyrš, možná někdo jiný, ale slýcháváme ho často. Tak teď vás možná překvapím:

Džez(v)ová káva

Zdeněk Breitenbacher
Víte, co to je džezva? Ne, nemá to nic společného s džezem neboli jazzem, i když jazzové kavárničky jsou rozhodně velmi příjemná prostředí. Tím jsem vám napověděl, že toto slovo souvisí s kávou, a pokud mluvíme o kávě, bude opět řeč o pohodě a dobré náladě, ke které nám káva přispívá...

Chana masala z naklíčené cizrny

Zdeněk Breitenbacher
Dnes vám nabídnu recept na jídlo, které vás zavede do cizokrajných zemí, konkrétně do Indie. Indická kuchyně je zajímavá především bohatým užíváním koření - od velmi jemných a chuťově delikátních až po velmi ostrá, pro našince téměř nepoživatelná. Druhým charakteristickým rysem indické kuchyně je to, že nám nabízí jídla velmi zdravá. Právě o takové jídlo se dnes pokusíme. S pálivostí nepůjdeme do extrému, nýbrž právě tak, abyste si skvěle pochutnali. Půjde o oblíbenou chanu masalu z naklíčené cizrny.

nezávislost • energie • styl
© 2012-2019 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi