nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
  Vybíráme pro vás

Jak v kuchyni udržet pořádek

Zdeněk Breitenbacher
 
 
Původně jsem chtěl tyhle informace zařadit do kapitoly Zásady správného vaření, ale uvědomil jsem si, že toto svou povahou patří trošku jinam. Zásada, kterou si teď povíme, je spíše trik, jak přimět sebe i ostatní členy domácnosti k udržování pořádku. Udržet pořádek v kuchyni – při vícečlenné domácnosti – je vpravdě sysifovská práce a každá rada má cenu zlata...

Pohoda a dobrá nálada by měla být vaším průvodcem – jakékoliv vaření ve spěchu je škodlivé a jídlo takto vzniklé vám moc neprospěje. Uveďme si nyní všechny zásady správného vaření elixíru mládí. Některé z nich jsou radami praktickými, některé z nich jsou spíše duchovně zaměřené.

Rozumíte svému osudu? II.

Zdeněk Breitenbacher
 
 
Je to už dlouho, co jsme uvedli článek „Rozumíte svému osudu?“, ale pořád dostávám dotazy na reálnou možnost porozumění vlastnímu osudu. Nejsme jen třtina vlající ve větru nekonečného řetězce náhod, bez jakéhokoliv hlubšího smyslu? Věřím, že ne.
Věřím, že to, co se nám děje, je v souladu s nějakým hlubším záměrem, jehož jsme součástí. Pokud tomu záměru aspoň trochu porozumíme, mnoho věcí v našem životě se zjednoduší a nebudeme ztrácet energii v marných zápasech o něco, co nám není předurčeno. Naopak, půjdeme přímou cestou a vše se nám bude dařit. Je to vůbec možné, porozumět celému záměru? Nebo aspoň tomu, co se týká nás samotných? Jak vůbec k onomu porozumění dospět?

Přitulte se: Tulsi

Zdeněk Breitenbacher
 
 
Už dobře víte, že čaje, které vám na těchto stránkách představuji, nejsou vždy jen na chuť a pro pohodu, ale často také pro zdraví. Někdy jsou to spíše domácí recepty, ovšem v praxi mnohokrát odzkoušené a potvrzené, ale dneska si představíme profesionální výrobek. Jde o čaj zvaný TULSI – a aby se neurazil, uvedu jeho plný titul: Himalájský ajurvédský bylinný čaj. V čem spočívají jeho účinky?

Proč je kvásek lepší než kvasnice?

Jolana Breitenbacherová
 
 
Pojem „kvásek“ může být leckdy mírně matoucí, protože jsme zvyklí tímto slovem označovat většinou směs na sladké pečení, připravenou z droždí, mléka a cukru. Tímto slovem se ale označuje také kvásek tradiční, který se připravuje prokvašováním mouky s vodou.
Jaký je v tom rozdíl? A co je pro nás z hlediska zdraví výhodnější?

Jak sbalit kluka?

Zdeněk Breitenbacher, Elixír lásky VII.
 
 
Jak sbalit kluka? Jak sbalit holku? Muže, ženskou, chlapa, babu atd...? To jsou jedny z nejčastějších dotazů ve vyhledávačích. Pokud prožíváte krásný a harmonický vztah, nejspíš vás tyhle věci nebudou příliš zajímat - nanejvýš jako zábavné čtení. Je ale možné, že jste sami a že vám láska chybí. Jak ji získat? Je to opravdu tak jednoduché, otevřít si vyhledávač a najít jasný a proveditelný návod?
Ano a ne, záleží na tom, co přesně hledáte. Pokud je to opravdu láska a ne nějaký jiný typ vztahu, pak jste právě otevřeli správné stránky. Pomohu vám uvařit elixír lásky...

nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi