nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi
 

132 let - opravdu to jde!

Zdeněk Breitenbacher
 
 
Dnes se objevila v Lidových novinách zajímavá zpráva - včera v Gruzii zemřela jistá Antisa Chvičavová, a to ve věku 132 let. Zvláštní souhrou náhod přichází tato zpráva jen pár dní po článku, ve kterém píšu o výzkumech pana Břetislava Kafky, významného českého experimentátora na poli psychotroniky. Jeho výzkumy, shrnuté v knize „Kultura rozumu a vůle“, píší o dosažitelném lidském věku 120 - 140 let a i moje - byť zatím jen předpovězená zkušenost;-) - je stejná...

 
Pro zájemce o originální článek uvádím odkaz na něj, ovšem o moc více se tam bohužel nedozvíte. Bulvárním bonbónkem je informace, že žena pravidelně konzumovala alkohol, jednu sklenku denně. To by možná ocenil Doug Badman, majitel Trigger Whisky Saloonu z Limonádového Joa, ale já si myslím, že to není ten hlavní důvod k dlouhověkosti, jíž byla tato paní obdařena.
 
Určitě by stálo za to dozvědět se o té ženě více - jak žila, jaký měla jídelníček, čím se až do smrti zabývala, jak si dovedla uspořádat svůj život. Jak se dokázala vypořádat s historickými změnami, kterých v Rusku, pak Sovětském Svazu, opět Rusku a nakonec ve svobodné Gruzii, bylo víc než dost. Bohužel, pro bulvár to není tak zajímavé, raději napíše nějakou neurčitou informaci o alkoholu.
Daleko spíše než alkoholem je tím pravým elixírem mládí střídmost a trvalá aktivita, které jsou v chudých zemích prostě nezbytné. Lidé se tam musejí poprat s nedostatkem obživy a na nějaké hýření není ani čas ani nálada. Však si to porovnejme: Konzumentů alkoholu je dost i v bohatých zemích, a přesto tam dlouhověké lidi nenacházíme. Naopak, trend průměrného věku, zvláště pak za oceánem, je spíše klesající.
 
Pro nás je nyní nejdůležitější toto sdělení: Skutečně to jde! Dozvídáme se to znovu a znovu z různých zdrojů. Pokud bychom si chtěli zařadit dlouhý život Antisy do nám známých kategorií, je to vcelku jednoduché: Hlavními faktory jsou zde aktivita a životospráva. Bohužel, v moderních „civilizovaných“ zemích obojí docela vázne...
A jak je tomu u vás? Pokud vám už bylo 18, klidně si občas tu sklenku kořalky dejte, ale nedělejte si z ní alibi ani životní styl. Elixír mládí v ní nenajdete. Pohoda? Aktivita? Správná životospráva? Ano - to je ono!
  Komentáře
  Neměli byste vynechat

Jak se vyhnout Alzheimerovi

Zdeněk Breitenbacher
To, co jíme, může zabíjet náš mozek. Tak začíná zajímavý článek, který jsme objevili na internetu. Čerpá z obsáhlé statě uveřejněné v září 2012 časopisu New Scientist a vysvětluje, že podle nejnovějších poznatků Alzheimerova choroba úzce souvisí s nezdravým stylem stravování. Zjistilo se, že Alzheimerova choroba je vlastně cukrovkou třetího typu.

Vyžeňte brouky z hlavy

Zdeněk Breitenbacher
Citovali jsme poznání Břetislava Kafky a Paula Bruntona, že ve stavu hypnózy a v meditaci se nestárne. Evidentně platí, že ve stavu utlumeného vědomí stárneme mnohem méně, než za plného vědomí. Dobrá, řeknete si, to je sice hezké, ale co z toho můžeme vytěžit pro sebe? Experimentovat s hypnózou či autohypnózou vám výslovně nedoporučuji. Meditace je méně riskantní cesta, ale bez zkušeného mistra to také k žádnému výsledku nepovede. Začneme daleko jednodušeji, a to utlumováním nepotřebné činnosti vědomí. Takováto nepotřebná činnost vědomí se odborně nazývá „Brouci v hlavě“...

Zvládnutí procedur očisty střev je základním předpokladem k tomu, abyste byli v celém ozdravném procesu úspěšní a dokázali se nečistot skutečně efektivně zbavovat. Očista tlustého střeva je základní očistná procedura a je prvním a naprosto nezbytným krokem - předstupněm všeho, o čem se zde budeme dále bavit.
Jdeme přirozenou cestou a pro naše tělo je přirozené odpad vylučovat skrze tlusté střevo. Chceme, aby tato cesta z těla ven byla plně funkční a aby vylučování odpadních látek nebránily žádné překážky, na kterých by případně ulpívala další a další nečistota. Chceme se nečistoty a toxinů rychle a efektivně zbavovat, takže jako bod číslo jedna, nebo chcete-li jako první lekci, zvládneme očistu tlustého střeva.

nezávislost • energie • styl
© 2012-2018 Zdeněk a Jolana Breitenbacherovi